Header image  
Tjuvstart  
Illustration of buildings  
   
   
 
Tjuvstart

Väntan vart mig övermäktig så jag var nödd och tvungen att åtminstone få riva en liten smula. Med benäget bistånd av de två småsnickarna Carl-William och Alice så rev jag av fasaden där den nya dörren till uteplatsen kommer att vara.

Tjuvstart

25-Mars

Tjuvstarten fortsätter. Började dagen med att inrätta ett temporärt vardagsrun i hallen på övervåningen, man vill inte sitta där kl 17.55 och inse att Boilibompa börjar om 5 minuter och vi har ingen TV. Sedan kom hela familjen Svensson på besök (min frus mor, far, syster, bror och syster). Svärfar blev genast kidnappad och fick en hammare i handen. Plockade bort elementen och rev ut det glasparti där dörren till uterummet skall sättas in, satte in en provisorisk "byggdörr" där så länge.

Bilder 25-Mars


26-Mars

Började dagen med att plocka bort soffa, bokhyllor och lite andra småsaker som blivit kvar. Sen var det rivning av undertaket i hallen, elcentralen kommer att sitta ute i hallen så det var lika bra att få bort det på en gång. Sen var det spänntaket i gamla vardagsrummet som skulle ner, bara att ta kniven och tälja ner det.  Gjorde några fina mallar och markerade var reglarna kommer att sitta i taket samt markerade vart panelen skall spikas, så man kan låta bli att dra elrör där....Hoppas det stämmer.

Bilder 26-Mars

27-Mars

Ritade ut på väggarna hur köksinredningen kommer att sitta, fick rätt snart hjälp av de små som tyckte det var väldigt roligt att rita på väggarna. Undrar hur man ska få dom att förstå att mamma och pappa inte tycker det är lika roligt om dom ritar på dom andra väggarna ? Satte upp webkameran så nu kan ni följa utvecklingen i nästan realtid. Avslutade dagen med att "hugga" fram en gammal eldosa och ta hål för alla elrör som skall in i köket från den nya centralen. Det visade sig vara en gammal hederlig plåtdosa och ett par blyrör.

Hur gick det till förr när det inte fanns tigersågar ??

Bilder 27-Mars

28-Mars

Fortsatte med elplaneringen och skruvade upp takdosor, satte upp fyra stycken plus en ute i hallen för högtalarsladdar och ljudstyrning. Fick besök av Faster Mimmi och Kjell, och tur var det annars hade jag haft ett par väggutag mitt i förnsterfodret.. Drog i dom 20 mm VP rör som behövs, var lite knepigt att få till dom konstiga böjar som behövdes för att få ut dom på rätt ställe, tur att man köpte 100 meter....

Sen ska jag utse dagens verktyg...Vinkelslip med träklinga.... Perfekta redskapet för att fräsa ur för elrör i råspånten

Bilder 28-Mars

29-Mars

Idag var det vanlig arbetsdag så det har inte blivit så väldigt mycket gjort. Sågat ur det som återstod för VP rören, nu är det inhuggning av dosor kvar och böja rör förstås. Krökte ett par VP rör men jag vet inte om elektrikern blir så imponerad av mina böjar. Far och Mor var på besök och besiktigade, tror det vart godkänt...

Bilder 29-Mars

30-Mars

Ännu en vanlig arbetsdag, men imorgon blir det bara ett par timmars arbete sen är det ombyggnad som gäller i April. Pratade med Marie på Köksmagasinet idag och det resulterade i lite mer fräsning i väggarna, jag hade fattat lite fel när det gällde eluttag till diskmaksinen. Rörmokaren kommer på Fredag och fixar vatten och avlopp, så imorgon blir det förberedelse för det. Satte också upp lite mer elrör, men jag tror det får bli slang till kyl/frys/ugn och micro, det vart lite för knepigt att få till det med VP rör.

Bilder 30-Mars

31-Mars

Jobbade till 10.30, sen fick det räcka, nu har man semester hela April. Storsnickaren (min Far) gjorde sitt första skift idag så nu är det högre tempo. Började med att förbereda för rördragningarna. Vi borrade ett litet hål genom golvet för att se att vi inte stötte på några reglar och det såg (precis som för Dala Djupgas) lovande ut. Körde ur ett hål med hålsågen i taket i källaren (såg fint ut) sen sågade vi ur ett hål i parketten i köket, då stötte vi på gas, eller i varje fall ett grönt fint wirsbo rör som gick till elementet. Bara att såga ett till en bit ifrån, avaktar utlåtande från rörmokare Mattias imorgon om vi kan dra avloppet lite snett genom golvet. Alla rör till datanätet är nerborrade till källaren samt ett 50 mm avlopps rör där jag skall dra skärmsladd och förlängare till mus/tangentbord. Vi ska ha en platt TV/data skärm ovanför köksön men man vill ju inte ha en dator i köket så den får stå i källaren. Dragit klart det mesta av elrören/slangarna blir nog klart imorgon.

Bilder 31-Mars